Diensten
Menu
Sluiten

Duurzame samenwerking tussen Heras & Ten Cate

Wat is het?

Het concept Field in a box van TenCate is een geïntegreerde, kant-en-klare oplossing in één container van 84m3. De container bevat alle componenten voor een sportveld van20 x 40 meter, waaronder een kunst-grasmat, ondergrond en boarding. Het veld is geschikt voor verschillende sporten. Samen met de partners; Philips, Poly-Ned, Remant Globe, Pentair en Heras kan dit concept worden gerealiseerd.

Field in a box is voor iedere lokale gemeenschap aanpasbaar. Zo zijn er verschillende modules die kunnen worden toegevoegd of weggelaten. Er gaat slechts één projectleider naar de locatie om het project op te zetten. Deze projectleider legt met een uitgebreide gebruiksvriendelijke handleiding en een instructievideo aan lokale werknemers uit hoe alle onderdelen uit de “box” stap voor stap moeten worden geïnstalleerd. De installatie levert minimaal 1.000 manuren op. Ook zijn er vooraf mensen nodig voor onder andere lokale productie en logistiek. Na de oplevering zullen er verschillende werkzaamheden blijven bestaan: een gemeenschapscentrum moet worden gerund, het verrichten van onderhoud en beheer, sportteams coachen en trainen, noem maar op.

Daarnaast zijn ook verschillende ngo’s aan Field in a box verbonden om voorlichtingsprogramma’s te verzorgen. Met deze programma’s die afgestemd dienen te worden aan de lokale behoeften, worden mensen gestimuleerd om zich te ontwikkelen en te blijven ontplooien. Dit alles leidt tot meer werkgelegenheid.

Zo ontstaat een nieuwe infrastructuur die economische en sociale perspectieven biedt.

Door het toevoegen van de module GreenSource kan het sportveld water opslaan waardoor door middel van een filtratiesysteem het water gebruikt kan worden als drinkwater en voor irrigatie van land en tuinbouwgrond. et gehele gemeenschapscentrum draait op zonne-energie. oor het transporteren is slechts één container nodig door de innovatieve technische oplossingen die in het systeem zijn verwerkt. De container blijft op de plaats van bestemming. Deze wordt namelijk gebruikt als gemeenschapsgebouw.

Field in a box zorgt ervoor dat sport optimaal kan worden ingezet als middel voor persoonlijke groei, sociale cohesie en gemeenschapszin. Er kan een rechtvaardiger, vreedzamer en duurzamer samenleving worden gecreëerd.

Waarom Heras

Heras is lid van Dutch Sports Infrastructure (DSI). Dit is een cluster van bedrijven die samenwerken om een platform te creëren voor buitenlandse innovaties en ideeën rondom de grootste sportevenementen. TenCate heeft Heras benaderd met de vraag of zij bij het concept ‘Field in a box’ kunnen helpen. Dit is de reden waarom Heras betrokken is bij het innovatieve concept en een steentje bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat leveren wij?

De Heras oplossing is een ballenvanger en leunhekwerk met een UNI Security Staalmat. Hierbij is gedacht aan de complete beveiliging en op iedere 125 cm een balvanger paal. De oplossing wordt geleverd met geïntegreerde goals en Swinggate. De kenmerken van deze oplossing zijn:

Veilig:
Gegarandeerde veiligheid, zonder krassen en verwondingen; draden gaan niet los door het U-profiel.

Duurzaam:
Langdurige oplossing met weinig onderhoud

Slim:
Makkelijk modulair concept met een duidelijke installatie handleiding. Daarnaast is er sprake van geluidsdemping door de security verbinding van Heras.Ten slotte is het moeilijk om over het hekwerk heen te klimmen en is het bestand tegen vandalisme.