Diensten
Menu
Sluiten

Heras wint ION Borghardt Award met Grence-hekwerklijn

De hekwerklijn Heras Grence is 7 oktober jl. winnaar geworden van de ION Borghardt Award. ION is de vereniging Industrieel Oppervlakte-behandelend Nederland.

Voor de ION Borghardt Award waren, uit meerdere inzendingen, acht bedrijven genomineerd. De jury, met als voorzitter Arjan Mol (TU Delft), lette primair op de criteria ‘vooruitstrevend in industriële oppervlaktetechniek’, ‘ketenoptimalisatie’ en ‘meerwaarde voor de markt’. De award werd aan Heras overhandigd door Guido Landheer, directeur Topsectoren en Industriebeleid van het ministerie van Economische Zaken.

Gepatenteerde techniek

Heras Grence is het resultaat van de gepatenteerde Heras Stent Technology. De innovatie maakt lassen overbodig en zorgt via sendzimir-verzinking voor een egaal glanzend uiterlijk. Voor Grence wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde twist lock. De spijlen worden in de bovenligger vastgedraaid, dus zonder lassen. Met de Heras Stent Technology volgt daarna bevestiging in de onderligger.

Groene productie, tot 70% minder CO2

De groene Grence-productiemethode vereist minder zink, is minder arbeidsintensief en reduceert intern transport. Het productieproces kan de CO2-uitstoot tot maximaal 70% verminderen ten opzichte van conventionele oplossingen.

Statement Heras

Heinrich Guth, Process Development Manager bij Heras: “Grence is ontwikkeld op basis van marktvragen. Klanten willen minder milieubelasting, robuuste en toch stijlvolle hekwerken en value for money. Daarvoor moeten en willen we onder meer sendzimir verzinken 1. Een methode die in de hekwerkindustrie nog met enige aarzeling wordt ontvangen. Ook om die reden ben ik blij met deze erkenning.”

Heras Grence – “de nieuwe generatie spijlenhekwerk qua duurzaamheid en prijsstelling” – is beschikbaar in de uitvoeringen Atlas en Heracles.

1. Sendzimir of voorverzinkt staal is koolstofstaal dat door een zinkbad is gegaan onmiddellijk na het walsen.