Diensten
Menu
Sluiten

Mikro Electro BV

Buitenbeveiliging van Mikro Electro BV

“Als hoofdkantoor distribueren wij vanuit ons magazijn elektrische apparaten naar een aantal filiaalbedrijven. Helaas zijn onze producten erg interessant voor het dievengilde. Om onze voorraad te beschermen en een ongestoorde levering te garanderen is het belangrijk dat alles goed is beveiligd”, vertelt Fred Dekkers, hoofd Technische Dienst bij Mikro Electro BV in Roosendaal. “Wij hadden al een hekwerk van Heras, maar na enkele snelkraken hebben we extra maatregelen genomen. Het lastige van dit gebouw is dat wij het delen met een autobedrijf. Dat heeft lagere daken, waarlangs ze bij ons op het dak konden komen. Dieven maakten een gat in het dak en lieten zich naar binnen zakken. Daarom hebben wij jaren geleden besloten om het bestaande hekwerk uit te breiden, daar ElectricFence op te zetten en ook ElectricFence op het dak aan te brengen. Sindsdien hebben we nauwelijks meer diefstal.”

“Goede eerste beveiligingsschil”

“Onze buitenbeveiliging, waarvoor Heras ook de toegangscontrole en intercom levert, werkt goed, ondersteund door de binnenalarminstallatie. Wij waren een van de eersten met ElectricFence. Zeker op het dak is dat uniek. ElectricFence schrikt af en zorgt voor een goede eerste beveiligingsschil. Zo hou je ze op afstand. Doordat het ElectricFence met onze alarminstallatie is verbonden, krijgen we meteen een melding wanneer er iets gebeurt. Dankzij deze en andere detectiemogelijkheden kunnen we direct zien wat er gaande is. Zo voorkomen we dat er producten gestolen worden. Die mogen dan wel verzekerd zijn, maar een inbraak leidt ook tot economische gevolgschade, zoals een verstoring van onze processen. Want wat gestolen wordt, kunnen we niet meer verkopen. Soms duurt het weken eer je de zaken weer op orde hebt. Dus doe je er alles aan om diefstal te voorkomen.”

Fred Dekkers, hoofd Technische Dienst Mikro Electro BV:

“Ook voor de sleutelhouders vormt een inbraak of poging daartoe elke keer weer een forse mentale en fysieke belasting. Zij moeten vaak midden in de nacht opdraven en je weet niet wat je aantreft. Een beveiligingssysteem met een goede afschrikkende werking bezorgt ons weer een goede nachtrust.”