Diensten
Menu
Sluiten

Truckparq Nieuwland

Truckparq Nieuwland veilig met Heras

Waterdichte toegangscontrole en omheinde rustplaatsen maken Truckparq Nieuwland tot een van de best beveiligde parkeerplaatsen van Europa. De hekken en poorten van Heras dragen bij aan de veiligheid van de bezoekende chauffeur, zijn/haar truck en natuurlijk de lading.

Truckparq 24/7 – een compleet concept voor beveiligde parkeerplaatsen

In Alblasserdam, op een steenworp afstand van de snelweg A15, ligt Truckparq Nieuwland: de eerste ‘Categorie 3’-parkeerplaats voor vrachtwagens in Nederland. Tot deze hoogste klasse behoren omheinde rustplaatsen met bewaking én toegangscontrole. Op- en afrijden van het terrein is alleen mogelijk met een speciale bezoekerspas. Truckparq 24/7 werkte het toegangsbeheer uit in samenwerking met Secure Logistics uit Rotterdam. De software van dit bedrijf draaide al in de Rotterdamse haven. In totaal hebben 15.000 rijders een persoonsgebonden pas. Al voor minder dan één euro per uur zijn ze ook welkom in Alblasserdam. Voor passanten werkt Truckparq met passantenkaarten.

Inrichting Categorie 3

Naast waterdichte toegangscontrole beschikt Truckparq Nieuwland onder meer over cameraobservatie en fysieke bewaking door een beveiligingsbedrijf, terreinbescherming door een Heras-hekwerk mét Power Fence voor detectie en afschrikking van onbevoegden, en optimale zichtbaarheid door goede verlichting. Nieuwland heeft 70 standplaatsen voor trekkers met of zonder oplegger. Ook beschikt het terrein over een ruimte voor het stallen van fietsen, brommers en personenauto’s, een eenvoudige horecafaciliteit, goede was-, douche- en toiletfaciliteiten, stofzuigers en stroompunten voor diverse apparaten.

Initiatief MAAT Groep

Motor achter het concept is logistiek vervoerder MAAT Groep, die deze eerste bewaakte parkeerplaats realiseerde buiten de dorpskern van Alblasserdam. Zo blijft de dorpskern gevrijwaard van zware, wachtende, vrachtauto’s, die rustig en veilig kunnen bivakkeren op een speciaal daarvoor ontwikkeld terrein. Truckparq 24/7 werd opgericht om het concept verder in de markt te zetten.

Kracht in de toekomst

Is beveiligd parkeren dé aanvulling op een compleet beveiligde logistieke keten? Marco Plaisier, manager Truckparkings van Truckparq 24/7: “De transportwereld moet nog wennen aan het idee te moeten betalen voor een veilige rustplaats. De toekomst van bewaakt parkeren ligt vooral in het creëren van een dekkend netwerk, waar alle leden met hun pas terechtkunnen. Dan hoeft niemand meer speciaal om te rijden voor een goed beveiligde parkeerplek.” Truckparq 24/7 is inmiddels met diverse partijen in gesprek, van overheden tot particulieren, om deze toekomst te verwezenlijken.

Samenwerken met Heras

De locatie in Alblasserdam is operationeel, maar er is dus meer interesse. Voor mogelijke andere locaties bekijkt en beoordeelt Heras, als preferred suppliervan Truckparq 24/7, de risico’s ter plaatse. Plaisier hierover: “Iedere plek heeft z’n eigen voor- en nadelen. Dat vraagt om een specialistische blik voor de beveiliging. Omdat we zelf deze specialistische kennis niet in huis hebben, laten we ons hierin adviseren door Heras. Ze zijn niet voor niets de marktleider.”

Download hier de informatie over de zeer effectieve totaaloplossing van Heras voor inrichting van bewaakte parkeerplaatsen (pdf).